BAT sender elbusser ud på ruterne

BAT sender elbusser ud på ruterne
I alt har BAT fået leveret fire nye elbusser, som kan lades op på Rønne Havn. Foto: BRK
NOTITS | 24. APR 2024 • 08:00
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
24. APR 2024 • 08:00

Trafikselskabets nye elbusser er nu officielt indviet.

Tirsdag var en glædens dag i det kommunale trafikselskab BAT. Der er sat strøm til de nye elbusser, som nu er ude at køre på ruterne, og det blev markeret på Rønne Havn.

– Det er glædeligt, at vi endelig kan tage busserne i brug, det har været en lang rejse. Fremtidens transport er emissionsfri. Nu har vi mulighed for at få erfaringer med dem og se, hvad de kan bidrage med til bustransporten på Bornholm, siger borgmester Jacob Trøst på kommunens hjemmeside.

Han fik æren af at klippe den snor, som i dagens anledning var sat i døren til den ene elbus.

De nye busser bliver taget i brug efter en indkøringsperiode, hvor både chauffører og mekanikere har lært dem at kende. De er lidt hurtigere i optrækket end de dieseldrevne busser og giver en mere glidende kørsel, viser de hidtidige erfaringer.

Der er etableret ladestruktur til busserne på havnen i Rønne. En opladning tager mellem halvanden og to timer, og på en fuld opladning kan en bus køre omkring 260 kilometer, før den igen skal kobles til en ladestander.

 

Borgmester Jacob Trøst stod for den officielle indvielse af BAT's nye elbusser – til trafikchef Niels Rasmussens store glæde. Foto: BRK