Beof skifter ud på direktionsgangen

Beof skifter ud på direktionsgangen
Pressefoto
NYHED | 8. MAJ 2024 • 09:14
NYHED
8. MAJ 2024 • 09:14

Beof opruster med to interne forfremmelser samt et nyt ansigt udefra.

Bornholms Energi og Forsyning (Beof) skifter ud på direktionsgangen og i chefgruppen.

Det oplyser forsyningsselskabet i en pressemeddelelse.

To af ændringerne, der trådte i kraft 1. maj, er interne forfremmelser. Her er koncernens økonomichef, Jonas Krøier Hansen, blevet udnævnt til økonomidirektør, mens direktionsassistent, Julius Kofoed, er blevet udnævnt til Chef for Kommerciel Infrastruktur.

– Efter i en årrække at have løftet rollen som økonomichef i Beof er det for mig et naturligt næste skridt at tage endnu mere ansvar for selskabets udvikling og træde ind i direktionen, siger Jonas Krøier Hansen i meddelelsen til pressen og fortsætter:

– Jeg er glad for den tillid, som bestyrelsen har vist mig og ser frem til træde ind i den nye rolle, hvor det er helt afgørende, at vi lykkes med at skabe værdi for bornholmerne ved fortsat at drive selskabet så effektivt som muligt, men også ved at sikre, at vi er klar til fremtiden, lyder det fra Jonas Krøier Hansen, der ikke overraskende møder opbakning fra administrerende direktør Claus Andersen:

– Jeg har nu i tre et halvt år haft et tæt samarbejde med Jonas og er derfor meget opløftet over at kunne fortsætte det gode samarbejde i en endnu tættere konstellation. Jonas vil være en meget dygtig økonomidirektør, som jeg er sikker på vil have en økonomisk sikker hånd på rattet i Beofs fortsatte positive udvikling.

Den sidste udvidelse af direktionen kommer udefra i form af Sofie Persson, der kommer fra en stilling som kontorchef i Beskæftigelsesministeriet. Hun er fra 1. august ansat som leder for direktionssupport.


Fra venstre Jonas Krøier Hansen, Julius Kofoed og Sofie Persson. Pressefoto

 

Hjemvendte profiler

Udvidelsen skyldes en fremtid, hvor Beof, ifølge selskabet selv, skal balancere hensynet til både en fortsat effektiv daglig drift og en række større udviklingsprojekter i flere af forsyningsselskaberne.

Her nævnes blandt andet etableringen af en ny struktur for renseanlæggene på Bornholm, investeringer i vedvarende energianlæg, og derudover skal det centrale kraftvarmeværk i Rønne transformeres, så det kan få en ny rolle i energisystemet i forbindelse med etableringen af Energiø Bornholm, fortæller Beof.

– På hver deres felt vil Jonas, Julius og Sofie styrke Beof og sikre, at vi har de rigtige kompetencer til at lede selskabet på den rejse, vi skal ud på. Vi har nu sat et kompetent hold, der skal lede Beof i de kommende år, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med de tre nye, stærke profiler, sammen med den øvrige ledelse og de dygtige medarbejdere i Beof, siger Claus Andersen og uddyber:

– Jeg er stolt over, at vi i Beof har formået at skabe nogle rammer, der kan tiltrække så stærke profiler. At der er tale om tre hjemvendte bornholmere, som efter gode uddannelser og en række spændende jobs ’ovre’ flytter retur til øen med familien, gør jo bare historien endnu bedre.

De tre nye 

Jonas Krøier Hansen
Jonas er uddannet Cand.merc.aud og har siden 2017 været ansat i Beof, senest i en stilling som Økonomichef.

Jonas har tidligere været ansat hos KPMG, Georg Jensen og NKT.

Jonas er bosat i Rønne med sin hustru og tre børn.

Julius Kofoed
Julius er uddannet Cand.polit og har siden 2021 været ansat i Beof, senest i en stilling som direktionsassistent.

Julius har tidligere været ansat i Dansk Energi (nu Green Power Denmark) og Deloitte.

Julius er bosat i Svaneke med sin hustru og tre børn.

Sofie Persson
Sofie er uddannet Cand.scient.pol og er ansat i Beof per 1. august 2024.

Sofie kommer fra en stilling som Kontorchef i Beskæftigelsesministeriet. Sofie har tidligere haft stillinger både som Fuldmægtig, Departementschefsekretær samt Ministersekretær i ministeriet, ligesom Sofie har erfaring fra Christiansborg og en udstationering i Bruxelles.

Sofie er flyttet til Svaneke i februar 2024, hvor hun bor med sin mand og to børn.

Kilde: Beof

 

Den samlede chefgruppe udgør per 1. maj 2024

Claus. M. Andersen, adm. direktør

Jonas Krøier Hansen, økonomidirektør

Julius Kofoed, afdelingschef for Kommerciel Infrastruktur

Ole Dissing, afdelingschef for Forsyning

Jeppe Eimose Waagstein, afdelingschef for Forretningsudvikling

Tania Schrøder Thøgersen, afdelingschef for Kunder & Kommunikation