Gravgaard: Tryghed er langt mere end politiarbejde

Gravgaard: Tryghed er langt mere end politiarbejde
LEDER | 30. APR 2024 • 05:30
LEDER
30. APR 2024 • 05:30

Bornholm er det mest trygge samfund i Danmark, og det kan vi takke hinanden for.

På Bornholm har vi mange grunde til at være stolte, og en af de vigtigste er den fremragende grad af tryghed og tillid, som vi nyder godt af.

Resultaterne fra Justitsministeriets seneste tryghedsundersøgelse bekræfter, at Bornholm er et særligt sted i Danmark, hvor borgere ikke blot føler sig trygge, men også har en bemærkelsesværdig tillid til vores lokale politi. Disse resultater er ikke kun en anerkendelse af vores politis indsats, men også en bekræftelse af det stærke samfundssammenhold, vi har på øen.

Selvom undersøgelsen viser en lille nedgang i den generelle tryghedsfølelse sammenlignet med tidligere år, ligger vi stadig markant over landsgennemsnittet. Dette skal ses som et udtryk for, at vi på Bornholm passer på hinanden. Vi lever i et samfund, hvor naboer ser efter naboer, hvor folk hilser på hinanden i gaden, abonnerer på den samme avis, og hvor man føler sig sikker, uanset om det er dag eller nat.

Vores politi spiller utvivlsomt en central rolle i denne følelse af sikkerhed. Desværre også som følge af, at de gang på gang skjuler en stor del af deres arbejde for offentligheden.

Den høje tillid til politiet er dog trods tilbageholdelse af offentlig information en anerkendelse af de mænd og kvinder i uniform, der arbejder hårdt for at sikre, at lov og orden opretholdes på vores ø. Det er vigtigt at anerkende.

Men tryghed og tillid er ikke kun politiets ansvar. Det er i stor grad resultatet af et aktivt fællesskab, hvor hver enkelt af os bidrager. Fra den unge familie, der flytter til øen for at nyde øen, til den ældre borger, der deler historier og visdom med de yngre generationer. Hver af disse handlinger væver tættere bånd mellem os og styrker det fundament, vores samfund er bygget på.

Vi må også anerkende de udfordringer, der er fremhævet i undersøgelsen, såsom hensynsløs kørsel og larmende adfærd, der påvirker vores samfunds tryghed. Disse problemstillinger kræver opmærksomhed og handling fra både politi og samfund. Det er vores fælles ansvar at sikre, at disse negative tendenser ikke tager overhånd.

At Bornholm gang på gang topper disse undersøgelser, er noget vi alle kan være stolte af. Det viser, at vi ikke bare er en ø geografisk, men også en ø af fællesskab og gensidig støtte. Det er denne ånd, der gør Bornholm til et unikt sted at bo, arbejde og besøge.

Lad os derfor fortsætte med at bygge på dette fundament af tillid og tryghed – vores sammenhold. Lad os anerkende og værdsætte de bestræbelser, hver især yder for at opretholde vores sikre og imødekommende ø.